NedirRehber

Kripto Para Piyasasının Yükselen Değeri Ada Coin – Cardano Nedir?

0
(0)

Cardano, kripto para vermek veya almak için kullanılan ADA kripto sistemine sahip çok amaçlı bir Blockchain tasarımıdır. Ada Coin, birinci nesil ve ikinci nesil Blockchain’lerin ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeyi amaçlayan “üçüncü nesil” bir Blockchain olarak tasarlanmıştır.

Kripto para transferinin daha hızlı ve güvenli olmasını temin ederken dijital paranın geleceğini de temsil eder. Üreticilerine göre en önemli prensipleri güvenlik, ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirliktir. Cardano’nun bir para birimi olan ADA Blockchain’de işlem yapmak için kullanılır.

Ada Coin- Cardano Nedir?

Ada Coin- Cardano Nedir

Ada Coin için yalnızca bir kripto para demek hatalı olur. Çünkü hükümetler ve kurumların finansal uygulamalarını yönlendirebilecek teknolojik bir platformdur. ADA’ yı yönetecek temel katman tamamlandıktan sonra akıllı sözleşmeler ve ileride yapılacak olan dijital ticari anlaşmaları yönetmek için ayrı bir katman sunacaktır.

Cardano’nun sunduğu yenilik; kullanıcıların taleplerle dengelenmesi ve kişisel alanı düzenleme ile birleştirecek olmasıdır. Kısaca Ada Coin, Blockchain teknolojisine dayalı, merkezi olmayan yeni bir ekonomi inşa etmek ve gelişen piyasalarda finansı demokratik hale getirmek amacıyla başlatılan bir projedir. Herkese adil finansal hizmetlere açık erişim sağlayarak birçok insanın daha fazla finansal katılımını sağlamaktır.

Cardano’nun Kurucusu Kimdir?

Cardano’nun Kurucusu Kimdir

Charles Hoskinson tarafından kurulan Cardano platformunun geliştirilmesine 2015 yılında başlandı. Üç ayrı kurumun ortak bir projesi plan Cardano dünyanın önde gelen mühendisleri ve akademisyenleri tarafından inşa edilerek pazara sunulmuştur. Cardano, bilimsel bir felsefeden esinlenilen ve araştırmaya öncelik tanıyan bir yaklaşımla geliştirilen ilk Blockchain olma özelliğine sahiptir.

Piyasaya sunulmadan önce ise ICO şeklinde yaklaşık 60 milyar dolar yatırım almıştır. Charles Hoskinson, Blockchain geliştiricisi ve Blockchain’de birden fazla kilit projede ortak kuruculuk yapan isimlerin başında gelmektedir. Cardano’nun kurucusu Charles, Ethereum’un kurucuları arasında da yer alır. Charles, Cardano’yu oluşturmadan önce 2013 yılında Dan Larimer ile birlikte ilk blok zinciri ve kripto para sisteminin başlangıcı olan Invictus Innovations’u kurdular.

Cardano Madenciliği Nasıl Yapılır?

Cardano Madenciliği Nasıl Yapılır

Cardano madenciliği diğer kripto paralarda bilindiği gibi değildir. Bitcoin veya Ethereum gibi özel cihazlarla enerji üretimi ile madencilik yapılamaz. Eğer madencilik yapılmak isteniyorsa öncelikle bir Cardano cüzdanı oluşturulması gerekir. Sonrasında bu cüzdana bir miktar Cardano yüklemesi yapılmalıdır.

Bu bakiye ile orantılı bir şekilde Cardano tarafından sizin cüzdanınıza belli bir miktar ADA yollanır. Bu sistem Proof of Stake şeklinde yapılmaktadır. Özetlemek gerekirse Cardano üretimi için özel bir cihazla enerji üretimine gerek yoktur ve cüzdandaki bakiye oranında Cardano ödülü verilmektedir. Böylece bu sistem ile madencilik daha hızlı bir şekilde yapılıyor ve işlemler hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Cardano Özellikleri

Cardano Özellikleri

Cardano’nun en güçlü yanı projenin alanını oluşturan bilimsel bakış açısıdır. Projeyi oluşturan ekip birçok bilim insanından oluşmaktadır ve 90’dan fazla whitepaper yayınlamışlardır. Projenin çok net hedefleri vardır ve yapılan ağın amacı güvenlik, ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirliğe sahip olmaktır.

Gelişim aşamasında Visa’yı rakip olarak görmüşlerdir ve Visa’yı geçebilecek bir altyapıya sahiplerdir. Cardano’nun amacı Ethereum’a benzer şekilde üzerinde uygulama inşa edilebilecek bir yapıyı oluşturmaktır. Yani diğer token ve alt coinlerin oluşumunu sağlamayı hedeflemektedir.

 

Daha fazla Nedir?Kimdir?Nasıl? ve Ne Oldu? haberine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Bu gönderiyi faydalı bulduğunuz için...

Bizi sosyal medyada takip edin!

----

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu