Genel

Şaka Coinleri Yatırıma Değer mi? Şaka Tokenlerine Dair İpuçları

3
(2)

Şaka coinleri Dogecoin önderliğinde başarıyla tüm piyasada var olmayı bilmiştir. Özellikle 2021 yılında piyasaya sürülen şaka tokenlerin sayısı, her geçen gün daha da artmaktadır. Bitcoin’in şaka versiyonu olarak piyasaya sürülmüş ilk coin Dogecoin’dir. DOGE, yılları içerisinde popülerleşmiş ve ünlü iş adamlarının gözdesi haline gelmiştir.

Şaka tokeni furyasına katılan pek çok kripto para, kendi içerisinde bir rekabet halindedir. Öyle ki Dogecoin’i bitirmek için piyasaya sürülmüş binlerce kripto para birimi bulunmaktadır. Zira bu birimler yatırımcıların bir kısmının yatırım yaptığı token’lardır. Şaka tokenlerinin arkalarında sağlam projeler olmamasına karşın, günümüzde sıklıkla tercih ediliyor. Bunun sebebi olarak düşük fiyatları ve hızlı ulaşılabilirlikleri gibi etkenler ön plana çıkıyor.

Bugünkü yazımızda ise Şaka coinleri ve şaka coinlere yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken hususları aktardık. Ayrıca geleceği olan ve başarılı şekilde yükselme potansiyeli bulunan meme tokenlere dair ipuçlarını aktardı. Şimdi gelin, token’lara dair ipuçlarını inceleyelim…

Şaka Coinleri Nedir, Şaka Tokeni Ne İşe Yarar?

Şaka Coinleri Nedir, Şaka Tokeni Ne İşe Yarar

Şaka coini nedir; şaka coinler, arkalarında elle tutulur bir projeye sahip olmayan ve tamamen eğlence amaçlı olarak piyasaya sürülmüş kripto para birimleridir. Dogecoin önderliğinde başlayan şaka tokenleri, günümüzde birçok yatırımcının ilgi odağı haline gelmiştir. Bu coinler’in en büyük özellikleri düşük fiyatlı oluşudur. Düşük fiyatlı birimler birçok yatırımcıyı cezbetmektedir.

Günümüzde kripto paraların oynak fiyat hareketlerine sahip oldukları bilinmektedir. Yatırımcılarsa bu tekinsiz piyasa denizinde güvenilir bir liman olarak uzun vadeli yatırımları tercih etmektedir. Ancak şaka tokenleri düşük fiyatlı oldukları için, kısa vadeli yatırımcıların sıklıkla satın aldığı kripto paralardır. Bu sebeple kısa vade de kâr elde etmek isteyen bireylerin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Peki, şaka coinleri isimleri nelerdir?

Şaka Coinler Hangileridir?

Şaka coinler hangileri? İşte 2021 yılına damga vurmuş birkaç şaka coini…

  1. Dogecoin (DOGE)
  2. Shiba Inu (SHIB)
  3. Husky Coin (HUSKY)
  4. ShibaPup (SHIBAPUP)
  5. Kishu Inu (KISHU)
  6. Baby Doge Coin (BabyDoge)
  7. DogeSwap (DOGES)
  8. Doge Token (DOGET)

Şaka Coinler Alınır mı? Şaka Tokenlere Dair İpuçları

Şaka Coinler Alınır Mı Şaka Tokenlere Dair İpuçları

Şaka coinler, piyasaya yeni giren yatırımcıların kafasını karıştırmaktadır. Hemen hemen her analistin söylediği üzere, sağlam projeli kripto paralar hep önce tercih edilmelidir. Bu sebeple bir kripto paranın arkasındaki proje ve misyonu oldukça önemlidir. Peki, bildiğimiz coinlerden farklı olarak şaka tokenlerine nasıl yatırım yapılır, hangileri güvenilirdir?

Bu konu hakkında merak edilen birkaç hususu aşağıda aktardık.

  1. Yatırım faaliyetlerinden önce doğru bilgiler ile bilinçlenmek önemlidir. Bugünkü konuya ilişkin genel detayları ise “Coin Piyasası Gelecekte Ne Olur” başlıklı yazımızdan öğrenebilirsiniz.
  2. Yatırım yapacağınız birimin projesini iyice inceleyin. Özellikle proje ekibinde resim bulunan coinler, daha geleceğe yönelik olmaktadır.
  3. Proje ekibinin görevlerini ve tecrübelerini inceleyin.
  4. Yatırım yapmayı düşündüğünüz şaka tokenin Reddit’te ne kadar popüler olduğunu araştırın. Bunun yanı sıra Twitter hesaplarının büyüklüğü de güvenilirlik konusunda önemli bir ayrıntıdır.
  5. Telegram kanallarının aktifliğini, yatırımcılarla ne derece ilgilendiklerini ve gerçek takipçiye sahip olup olmadıklarını inceleyin. Özellikle Türkiye’ye özel resmi Telegram grubu bulunan şaka coinleri tercih edilebilir.
  6. Proje yol haritasında tutarsız hedefleri bulunan şaka tokenlerinden uzak durun.

Yukarıda bahsedilen hususlar, bir coinin güvenilir olup olmadığını anlamada yeterli olmayabilir. Bu sebeple yatırımcıların her zaman kendi araştırmalarını yapmalı gerekmektedir. Yukarıda bahsedilen örneklerden yola çıkarak belirlediğiniz bir meme token hakkında sizlerde araştırarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 3 / 5. Oy sayısı: 2

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Bu gönderiyi faydalı bulduğunuz için...

Bizi sosyal medyada takip edin!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu