AltcoinBlockchainCoinKolay ÖzelNasılNedir

MINA Coin 22 Kb ile En Küçük Boyutlu Blockchain

0
(0)

MINA COİN Minimal Yatırım Aracı

MINA Coin kripto para piyasasına 2017 yılında Coda Protocol olarak giriş yapmıştı. 2020 yılına gelindiğinde ise MINA Protocol adını alarak ana uyum sağlamayı başardı.

Sahip olduğu nitelikleri ile de öne çıkmayı başaran proje kullanıcıları kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Edindiği misyonu ve sahip olduğu vizyonu ile de istikrarlı bir yol izlemesi kullanıcıların dikkatinden kaçmıyor.

Kalabalık bir destekçi grubuna sahip olması gelişiminde yapılan katkıları da fark etmemize ortam sağlıyor. Ayrıca konusunda yetkin ve tecrübeli ekibe sahip olması bu projenin en önemli niteliklerinden birisidir diyebiliriz.

BTC ve ETH’nin sahip olduğu niteliklere baş kaldıran bir özelliği olması nefesleri kesmeye yetiyor. Kb ile ölçülebilen blockchain boyutu herkesi şaşırtmayı başarıyor. Kullanıcılar bu hamleyi desteklerken kripto para piyasası içinde blok zincirleri rekabeti başlıyor diyebilir miyiz?

MINA COİN Nedir?

Mina Coi̇n Nedir

Kripto para dünyası her geçen gün yeniliklere sahne olan bir platform halini alıyor. Her proje diğer projeleri geride bırakmayı amaçlarken platformlar da farklı avantajlarla kullanıcı beğenisine sunuluyor. MINA Protocol aslında diğer projelerin yanında çok yeni olmayan proje. Öyleyse MINA Coin nedir inceleyelim.

MINA Coin en basit tabir ile dünyanın en hafif blockchain sistemine sahip kripto para birimidir. Bloğun sahip olduğu toplam blok boyutu 22 Kb olarak kullanıcıları şaşırtıyor. Kripto para piyasası içinde yer alan blockchain sistemlerinin her geçen gün daha büyük boyutlara sahip olmasına karşın bu özellik övülmeye değer olarak görülüyor.

ETH ve BTC block sistemleri yan yana birleştirilen ve genişleyen klasörlere sahip. Bu nedenle de sahip oldukları sistem boyutları çok daha yüksek. MINA Protocol özellikle ETH ve BTC’nin sahip olduğu blok boyutları ile kıyaslanıyor. Her yeni blok sisteminin daha yüksek boyutlara sahip olması nedeniyle de MINA Protocol dikkat çekmeyi başarıyor.

BTC, ETH gibi blockchain sistemine sahip projeler daha karmaşık bir yapıya ve yüksek boyutlara sahip durumda. MINA Token projesinde ise iç içe geçmiş bir zincir yapısı kullanılıyor. Diğer blockchain yapısına sahip platformlarda projeler sıralanmış bir şekilde yer alırken MINA Coin projelerini kümülatif olarak artırır.

Büyük boyuta sahip olan projeler de aynı oranda yüksek maliyete ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla ETH ve BTC gibi blockchain yapısına sahip olan sistemler mali olarak da yüksek sermayelere ihtiyaç duyar. Ancak MINA Token herkesin ulaşabileceği basitlik ve maddiyatta bir blockchain oluşturmayı hedefliyor.

Bu projenin blok boyutu nasıl daha küçük bir boyuta sahip olabiliyor? Oluşturulan blockchain sisteminde bir araya getirilen her bir klasör MB, GB ve TRB gibi boyutlarla evriliyor. Ancak MINA, sahip olduğu snark sistemi sayesinde hacmini genişleterek boyutunu düşük tutmayı başarıyor. Bu sayede de sahip olduğu 22 kb’lik boyutunu koruyor.

MINA Coin nasıl satın alınır bu soruya değinelim. Bu token birimini satın almak isteyen kullanıcılar web sitesini ziyaret edebilirler. Bu sayede dileyen kullanıcılar bu token birimini satın alabiliyor.

MINA PROTOCOL Özellikleri Nelerdir?

Mina Protocol Özellikleri Nelerdir

Kripto para piyasası içinde yer alan projeler farklı özellikleri ile farklı kullanıcılara yatırım fırsatı sunuyor. Bu sayede küresel boyuta ulaşan bu piyasa her isteğe cevap vermeyi de başaran bir konuma sahip. Her projede olduğu gibi MINA projesinde de belli başlı özellikler yatırımcıları memnun etmeyi başarıyor.

MINA COİN özellikleri üzerine konuşacak olursak aklımıza gelen ilk şey elbette sahip olduğu sistem boyutu oluyor. Diğer blockchain sistemlerine kıyasla çok daha az boyuta sahip olması bu projeyi dünyanın en hafif blockchain sistemi yapmaya yetiyor.

Hafif bir boyuta sahip olması sistem maliyetini de asgari düzeye indiriyor. Dolayısıyla diğer projelerden ayrılıyor. Bu sayede belli bir kitleye değil daha geniş bir çapa ulaşılıyor. Bu sayede misyon edinilen “her kesimin yatırım yapabilmesi” görevi başarıyla tamamlanıyor.

Sahip olduğu düşük boyutu sistem içinde hızı da artıran bir nitelik oluyor. Kripto para birimlerinin sahip oldukları platformlarda hızın ne denli bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla da saniyeler içerisinde etkin işlemi yapabilmek her geçen gün daha önemli bir hale geliyor.

MINA COİN platformu içinde sahip olunan hızın güvenlik ile pekiştirilmesi de kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Merkezi olmayan bir yapıya sahip olması kullanıcılara kolaylık sağlarken, bu işlemlerin güvenli bir ortamda yapılması artı puanları da topluyor. Sahip olduğu özellikleri ile bir araya geldiğinde bu platform en güvenilir sistemlerden birine sahip duruma geliyor.

Sistem içinde geliştirilen snapp ve snark özelikleri de platformun neden özel bir yere sahip olduğunu kanıtlıyor. Merkezi olmayan bu blockchain sistemi bu nitelikleri sayesinde hızlı, doğru ve güvenilir işlemi kullanıcılarına taahhüt ediyor. Snark özelliğine sahip olan snappler de platformun sahip olduğu akıllı sözleşmeler olarak projede yer alıyor.

MINA PROTOCOL Ne Zaman Kim Tarafından Kuruldu?

MINA Protocol 2017 yılında kurulumu tamamlanmış bir token projesi. 2017 yılında Coda Protocol adı ile piyasadaki yerini almıştı. Ancak tarihler 2020 yılının Ekim ayına geldiğinde Coda Protocol MINA Protocol adı ile piyasadaki yerini güncelledi.

Kurucu Evan SHAPIRO bilgisayar programcılığı üzerine tamamladığı masterı başta olmak üzere oldukça etkileyici bir öz geçmişe sahip. Kurucusu olduğu Coda Protocol 0 (1) Labs üzerinde tasarlamıştı. Değişen zaman ve aldığı destek ile projesi üzerinde revizelerini tamamlayarak MINA Protocol ile bir ivme yakalamayı da başardı.

Bu proje BTC tabanı üzerine kurulmuş ancak ETH modeli üzerine çalışan bir sisteme sahiptir. Snark özelliği ile kullanıcılarına akıllı sözleşmeler sunar ve yatırımlarını destekler. Ayrıca MINA Protocol platformu içerisinde madencilik barındırmayan bir yapıya sahip.

MINA PROTOCOL’e Yatırım Yapılır Mı?

Mina Protocol’ya Yatırım Yapılır Mı

2017 yılından beri kripto para piyasasında yer alan proje aslında borsalara pek de yabancı bir konumda değil. Dolayısıyla da yeni projelere kıyasla daha tecrübeli bir ekibe ve altyapıya sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacak. 2020 yılında MINA Protocol adını alarak varlığını tekrar hatırlatmayı da başardı.

Peki yatırımcıların merak ettiği MINA Coin’e yatırım yapılır mı? Bu proje üç önermeli durumu iyileştirmek amacıyla düzenlemeler gerçekleştirdi. Üç önermeli durum bize neyi ifade etmeli ona değinelim. Bu üç önerme tam merkeziyetsizlik, güven ve ölçeklenebilirlik olarak tanımlanıyor.

Son yıllarda gelişimi yapılan bu blockchain sistemi sunduğu bu üç önerme hakkında da BTC üzerinden yorumlara dahil oluyor. BTC’nin merkeziyetsizlik, güven ve ölçeklenebilirlik koşullarının üçünün aynı anda sağlanmasının mümkün olmadığı yorumları yapılıyor. Buna karşın MINA Protocol’ün BTC’nin yapamadığını yapacağı ve istikrarlı devam ettireceği konusunda da yorumlar ekleniyor.

Düşük ücretlendirmeye sahip olması her kesimden yatırımcıyı çekmesinde destekleyici bir özellik olarak öne çıkıyor. Yapılan işlemlerin hızlı ve güvenilir biçimde sağlanması ise piyasa araçlarının vazgeçilmez bir ön koşulu denebilir. Ancak tüm bu işlemleri sahip olduğu minik boyutu ile yaptığını da göz önünde bulundurmadan edemiyoruz.

MINA Coin geleceği hakkında da farklı yorumlar yer alıyor. Ancak sahip olduğu özellikler ve sunduğu avantajlar göz önüne alındığında kripto para piyasası içinde farklı bir yeri olduğunu kabul etmek gerekiyor. Her geçen gün gelişen piyasalar önümüzdeki günlerde nasıl bir hal alacak biz de sizlerle takip edeceğiz.

 

Mina Coin website : www.minaprotocol.com

Mina Coin Twitter: twitter.com/minaprotocol

 

 

UMA Coin Yorum: 2022 Değer Kazanımı Getirebilir!

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Bu gönderiyi faydalı bulduğunuz için...

Bizi sosyal medyada takip edin!

----

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu